Mitsubishi

Internationellt känt varumärke 

Mitsubishi Electric är idag ett av världens ledande företag och finns representerat i alla världsdelar. Expertis och kvalitet har gjort Mitsubishi Electric till ett företag att räkna med på alla representerade produktområden.

Bolaget i Sverige är idag uppdelat i två drivande affärsområden; Klimatprodukter som sysslar med luftkonditionering, ventilation, värmepumpar m.m och Factory Automation som levererar elektronikkomponenter till industrin.

Inom affärsområdet klimatprodukter sysslar Mitsubishi Electric bland annat med inomhusklimat. Med ett av marknadens bredaste sortiment har de förbättrat världens inomhusklimat i över 50 år.

Anpassat för nordiskt klimat 

I Norden har de varit verksamma i över 30 år och har idag ett 50-tal medarbetare och ett huvudkontor beläget i Häggvik, strax norr om Stockholm.

Mitsubishi Electric är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Eftersom deras aggregat är egentillverkade och att de själva tillverkar alla vitala komponenter, har de stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla deras värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.